2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Sonunda Azami Öğrenim Süresini Dolduran Öğrenciler İçin Ek Sınav Başvuru İşlemleri

18 Temmuz 2022, Pazartesi 459

2021-2022 Bahar yarıyılı sonunda azami öğrenim süresini tamamlayacak olan halen kayıtlı öğrencilerin Ek Sınav başvuru işlemlerine ait açıklama:

Halen kayıtlı olup 2021-2022 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı sonunda azami öğrenim süresini dolduracak olan öğrenciler ( lisans öğrencileri için 7., önlisanslar öğrencileri için 4., yılını dolduran) daha önce alıp başarısız oldukları dersleri seçebilirler. Daha önce hiç almadıkları veya alıp devamsızlıktan kaldıkları dersleri seçemezler ve bunlardan ek sınavlara giremezler. Başvuru ve ders seçme işlemini 21-28 Temmuz 2022  tarihleri arasında öğrenci bilgi sistemindeki Başvuru İşlemleri menüsü altında yer alan Ek Sınav Başvuru V2  sekmesinden yapacaklardır. Öğrenci bilgi sisteminden sınava girmek istediği derslere ait ders seçimi yapmaları yeterlidir. Ders seçimi yapmayan öğrenciler ek sınavlara alınmayacaktır.

- Ek Sınavdan başarılı olabilmek için en az CC harf notu alınması gerekmektedir. 

- Ek sınavlar sonunda, hiç almadığı, devam koşulunu yerine getirmediği ve başarısız derslerde dahil olmak üzere ders sayısını beş derse indiren öğrencilere üç yarıyıl  ek süre verilir. Ek süre sonunda mezun olamayan öğrencilerin Üniversite ile  ilişiği kesilir.

- Azami öğrenim süresi sonunda başarısız olduğu ders sayısını 5 derse düşürmüş olan öğrencilere ek sınavlara girmeden dört yarıyıl ek öğrenim süresi verilir. Ek süre sonunda mezun olamayan öğrencilerin Üniversite ile  ilişiği kesilir.

- Ek sınavlar sonunda hiç almadığı ve devam koşulunu yerine getirmediği dersler de dahil olmak üzere, ders sayısını beş derse indiremeyen öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.

Öğrenci Bilgi Sistemine Giriş İçin Tıklayınız...